Yhteistyö Martinlaakson koulu X Sorasod Ry

Sorasodin Eteenpäin-projektin ja Martinlaakson koulun välinen yhteistyö pääsi käynnistymään hyvissä merkeissä, kun Eteenpäin-projektin työntekijät menivät Martinlaakson koululle esittelemään projektia koulun henkilökunnalle.
 
Paikalla kuuntelemassa olivat mm. vararehtori, koulun sihteeri, terveydenhoitaja ja tietenkin useita opettajia. Tapaaminen oli erittäin antoisa molemmin puolin ja tuli selkeästi esille koulun tarpeet ja meidän resurssit. Sovimme tapaamisen yhteydessä, että aloitamme meidän toimintamme koululla jo tämän vuoden syksyllä välituntiliikunnan merkeissä.

Lue loppuun

Urareitti -hankkeen satoa

Movat -hanke oli viime viikolla tapahtumatalo Bankissa kuuntelemassa superkiinnostavan URAREITTI -hankkeen loppuseminaaria. Saimme kuulla kiinnostavia puheenvuoroja maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen, ohjaamiseen ja työllistymiseen liittyen.

Urareitti -hanke: 

Korkeasti koulutettujen maahan muuttaneiden siirtymiä urareiteille, työhön ja koulutukseen vaikeuttaa osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen, urapolkuun sekä tutkintojen rinnastamiseen liittyvät haasteet. Tällä hetkellä ei ole systemaattista kuvausta tai yhteisiä toimintaperiaatteita koskien korkeasti koulutettujen maahan muuttaneiden urareiteille siirtymistä.

Urareitti – korkeasti koulutetun maahan muuttaneen osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen viitekehys -ESR-hankkeessa:

  • sujuvoitetaan urareittejä
  • nopeutetaan työllistymistä
  • hyödynnetään osaamista
  • minimoidaan päällekkäistä kouluttautumista
  • ohjataan lisä-/jatkokoulutukseen
  • edistetään osallistumista suomalaiseen yhteiskuntaan

Lisätietoa hankkeesta löydät täältä: http://www.hamk.fi/tyoelamalle/hankkeet/urareitti/Sivut/default.aspx

Matka Somalimaahan (pohjois-Somalia) Hargeisaan Diakonissalaitoksen kanssa

Matkustimme maaliskuussa Hargeisaan yhdessä Diakonissalaitoksen kanssa.

Matkan tarkoituksena oli kartoittaa yhteistä kehitysyhteistyöprojektia Somaliassa ja Somalimaassa. Tapasimme erilaisia paikallisjärjestöjä sekä paikallishallinnon edustajia ja tutustuimme paikallisiin oppilaitoksiin. Sorasodilta matkassa oli mukana toiminnanjohtaja Idiris Hassan Farah. Lue loppuun

MOVAT –projektin uutisia

Neuvonta-aikamme ovat uudistuneet ja tästä viikosta lähtien päivystämme maanantaista torstaihin klo 9-12. Tarvitsit sitten apua työhakemuksiin, tietoa työ- ja opiskelumahdollisuuksista tai neuvoja CV:n laatimiseen – me autamme! Tule käymään Myyrmäen toimistollamme neuvonta-aikana tai varaa oma aikasi.

Meillä on myös aloittanut uusi projektityöntekijä. Helmikuussa hankkeeseen liittynyt Jennifer Martins toimii projektikoordinaattorimme Jama Ismailin työparina ja neuvoo opiskeluun ja työllistymiseen liittyvissä asioissa suomeksi, englanniksi sekä ranskaksi.

Toivotamme kaikille aurinkoista kevättalvea!

MOVAT – projektin käyntiosoite: Kauppakeskus Isomyyri (2. krs), Liesitori 1, Vantaa jama.ismail@sorasod.fi / 044 24 34 065 & jennifer.martins@sorasod.fi / 040 963 28 77 Neuvonta-ajat: ma-to, klo 9-12

Toivotamme hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikille maailman tytöille ja naisille!

YK:n viimeisimmän raportin mukaan siirtolaisuudessa elää noin 124 miljoonaa naista ja tyttöä. Haluammekin naistenpäivän kunniaksi jakaa tämän tärkeän kannanoton Kansainväliseltä siirtolaisjärjestöltä, joka muistuttaa meitä kaikkia siirtolaisnaisten monimuotoisista kokemuksista, heidän unelmistaan ja ponnisteluistaan. Ja ennen kaikkea toivosta. #kansainvälinennaistenpäivä #internationalwomensday

Avaa IOM julkaisu

Tiedepäivä (8.2.2018) – nuoret pääsivät kokeilemaan, mitä syntyy kun erilaisia aineita sekoitetaan toisiinsa

Syntyi eri värisiä sekoituksia ja tapahtumaan osallistui noin 20 innokasta nuorta. Tapahtuma järjestettiin Myyrmäen Sorasodin tiloissa ja vapaaehtoistyöntekijä Eelis oli vetämässä tätä tiedetuokiota. Nuoret tykkäsivät tästä todella paljon ja olisi ideana jatkaa samanlaisia tiedepäiviä jatkossakin.

Lue loppuun

Onnittelen uudelleen valinnasta,tasavallan presidentti Niinistö!

Onnittelen uudelleen valinnasta,tasavallan presidentti Niinistö! Suomen kansalla on korkea luottamus sinua kohtaan Toivotan Sinulle onnea ja menestystä seuraaville vuosille.

Julkaissut Eng Idiris Hassan Farah 29. tammikuuta 2018

Somali Reconstruction And Social Development ry (SORASOD) hakee projektityöntekijää

STEA-rahoitteinen hanke: Movat -Monikulttuurisuus vahvuutena työelämässä

Maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden työllistymisen edistämistä neuvontapalvelujen, ryhmätoiminnan ja yritysyhteistyön avulla.

 
Tehtävänkuvaus:
Projektityöntekijä vastaa hankkeen suunnittelusta sekä yhteistyöstä muiden toimijoiden kanssa. Projektityöntekijä vastaa myös hankkeen arvioinnista ja raportoinnista sekä osallistuu asiakastyöhön.