Vantaan sanomat: Myyrmäen uusi nuoristotila panostaa koulumotivaatioon – avajaiset tänään

Myyrmäessä on avattu uusi nuorisotila, joka toivottaa tervetulleeksi erityisesti kaikki länsivantaalaiset lapset ja nuoret.

Somalien tukijärjestön ylläpitämä uusi toimitila hankittiin suureen tarpeeseen. Järjestön vastaava tila on toiminut Rajatorpassa neljän vuoden ajan.1110270

– Lasten ja vanhempien suuri toive on ollut, että myös Myyrmäkeen saadaan toimitila. Nyt pystymme palvelemaan kahdessa paikassa, joka on loistavaa, iloitsee projektiasiantuntija Maria Tiilikkala Sorasod-järjestöstä.

Kauppakeskus Isomyyrin toisessa kerroksessa sijaitsevat tilat avattiin elokuussa. Virallisia avajaisia vietetään tänään torstaina.

Nuorisotilojen toiminta on merkittävä osa järjestön Eteenpäin-projektia, jonka tavoitteena on tarjota nuorille tukea koulunkäyntiin. Projektipäällikkö Idiris Hassan Farah näkee erityisen tärkeänä motivaation säilyttämisen koulunkäyntiä kohtaan.

– Maahanmuuttajataustaiset lapset ovat suurimmassa vaarassa syrjäytyä juuri peruskoulun aikana. Haluamme kaikin tavoin olla tukena, että motivaatio säilyisi läpi peruskoulun, koska koulutus on avain parempaan elämään, Farah sanoo.

1110271

Konkreettinen apu lapsille on uudessa nuorisotilassa toimiva läksykerho. Myyrmäessä tukea kotitehtäviin aikuisen avustuksella saa tiistaisin ja torstaisin kello 13–17. Rajatorpassa kerho toimii maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 13–16.

– Vaikka toiminta täällä Myyrmäessä vasta käynnistyy, on läksykerhoissa ollut jo 25 lasta. Tarvetta todella on, Tiilikkala kertoo. Läksykerhoissa käy niin maahanmuuttajataustaisia lapsia kuin kantasuomalaisia.

– Meille tullaan kavereiden kanssa. On upeaa, että eri kulttuurit kohtaavat, se on rikkaus kaikille, Tiilikkala sanoo.

Myyrmäkeen on Tiilikkalan mukaan suunnitteilla ryhmiä myös lasten vanhemmille. Syksyn aikana tulossa on muun muassa koulumaailmaan liittyen Wilma-järjestelmäkoulutusta sekä luentoja Suomen koulukulttuurista.

läksykerhomainosalkavat
Nuorille on Myyrmäkeen suunniteltu leffailtoja. Reilun 90 neliön tilasta löytyy kolmen työntekijän työpisteiden lisäksi ryhmätila, olohuone ja pingispöytä. Tulossa on myös tietokonepiste. Tilan työntekijät avustavat esimerkiksi erilaisten kaavakkeiden täyttämisessä.

Nuorisotilaan saa Tiilikkalan mukaan tulla aina kun valot ovat päällä, myös viikonloppuisin.

– Suurin unelmani on lapset käyvät koulut loppuun, menevät töihin ja maksavat veroja. Tämän asian eteen me teemme työtä, Farah sanoo.

– Tärkeintä on olla lapsille läsnä, Tiilikkala korostaa.

Sorasod ry:n nuorisotilan avajaisia juhlitaan Myyrmäessä (Liesitori 1, 2 krs.) torstaina 1. syyskuuta, jolloin tilassa on avoimet ovet kello 14–19.

Vastaa