Toiminta

Sorasod ry on yhdistys, joka toimii sääntöjensä mukaisesti ylläpitämällä ja edistämällä maahanmuuttajataustaisten lasten, nuorten sekä aikuisten osallisuutta sekä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja osana suomalaista yhteiskuntaa. Toimintamuotojamme ovat:

Lasten ja nuorten toiminta sekä kouluyhteistyö ja vanhempaintuki

Järjestämme säännöllistä ohjattua iltapäivätoimintaa ala- ja yläkouluikäisille lapsille Myyrmäessä ja Rajatorpassa. Projektin työntekijät käyvät useita kertoja viikossa vataalaisilla kouluilla järjestämässä liikunnallista välituntiohjelmaa oppilaille ja auttavat opettajia välituntivalvonnassa puuttumalla mm. kiusaamistapauksiin.

Maahanmuuttajavanhempia neuvotaan lasten ja nuorten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja vanhemmille järjestettyjä infotilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.
Lisätietoja löydät Eteenpäin -projektin välilehdeltä.

Lisäksi Sorasod ry järjestää omaa toimintaa sekä tytöille että pojille, kuten peli-iltoja, leffailtoja, retkiä nuoria kiinnostaviin paikkoihin, jalkapallovuoroja viikonloppuisin ja kesäleirejä maahanmuuttajaperheille. Meille voi myös ehdottaa kiinnostavia toimintamuotoja, toteutamme ne parhaan kykymme mukaan.

Työnhakuun ja opiskeluun erikoistunut neuvontatyö

Sorasod ry:n MOVAT -projekti auttaa kaikkia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä
työhön ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Neuvomme henkilökohtaisesti esimerkiksi työnhakuasiakirjojen tekemisessä sekä sähköisten työhakemusten ja muiden lomakkeiden täyttämisessä. Lisäksi järjestämme teemaan liittyvää työpajatoimintaa ryhmille ja autamme suomenkielen kanssa apua tarvitsevia.
Lue lisää MOVAT -projektista.

Kehitysyhteistyö

Sorasod ry:llä on vuosien ajan ollut lasten ja nuorten peruskoulutusta edistävä kehitysyhteistyöprojekti Somaliassa. Ulkoministeriön rahoittaman projektin avulla sadat vähävaraisten perheiden lapset, tytöt ja pojat, ovat päässeet kouluun ja sitä kautta heille on auennut mahdollisuus valoisampaan tulevaisuuteen. Projektista voit lukea lisää tästä.

Sorasod ry:n jalkapallojoukkue 2017